Dávky v hmotnej núdzi po novom - Tichý, Miroslav
V prípade, že evidovaný nezamestnaný vyčerpal zákonom stanovenú výšku podpory alebo pre iné príčiny a nemá zabezpečené základné životné podmienky, má nárok požiadať úrad práce, sociálnych vecí a rodiny alebo obec (ako zástupcu štátu, ktorý je povinný o takéhoto občana sa postarať) o pomoc v hmotnej núdzi v súlade s ustanoveniami zákona č. 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov, t. j. právneho predpisu, ktorý bol naposledy novelizovaný zákonom č. 278/2024 Z. z. s účinnosťou od 1. 1. 2025.