Neprispôsobivý zamestnanec - porušovanie pracovnej disciplíny - Tichý, Miroslav
Požadované správanie si v rôznych oblastiach života spoločnosť vždy upravovala všeobecne platnými normami. Odklon od nich bol preto odsudzovaný a sankcionovaný. Výnimkou nie je v súčasnosti ani pracovný život človeka, ktorý je upravený organizačnými normami správania sa pri výkone práce. Tieto normy stanovujú určité princípy a zásady zoskupené do celku, ktoré určujú práva a povinnosti pri výkone pracovnej činnosti.