Free from sa zameria na vegánov - Kapitán, Peter
Ak chce spotrebiteľ niečo špeciálne, musí rátať s tým, že si za to priplatí. Obzvlášť to platí pri free from produktoch, ktoré čoraz viac zapĺňajú regály obchodov. Dôvodov je niekoľko. Na jednej strane mierne narastá počet ľudí, ktorí sa niektorej zo zložiek potravín, ako je lepok či laktóza, musia vyhýbať zo zdravotných dôvodov, no mnoho spotrebiteľov rôzne zložky vynecháva dobrovoľne, či už s ohľadom na módne trendy, alebo zdravý životný štýl. Novoročné zmeny v dani z pridanej hodnoty podľa výrobcov a predajcov týchto produktov môžu spôsobiť ďalšie zvyšovanie záujmu o tento druh potravín.