Využitie facilitácie pri riešení konfliktov - Švehláková, Bronislava
Príspevok sa zameriava na dôležitosť facilitácie ako nástroja na podporu efektívnej komunikácie a riešenia konfliktov v školskom prostredí. Poukazuje na to, že tieto prístupy pomáhajú vytvárať prostredie podporujúce otvorený a rešpektujúci dialóg a zvyšujú zapojenie všetkých zúčastnených strán. Zdôrazňuje, že prostredníctvom facilitácie sa rozvíjajú dôležité zručnosti v oblasti komunikácie a riešenia konfliktov, ktoré majú veľký význam pre osobný aj profesijný rozvoj mladých ľudí v školskom prostredí.