Proces kurikulárnej premeny: model kritického myslenia - Kosturková, Martina
Hlavným cieľom premeny slovenského školstva je začleniť do vyučovania a učenia sa naprieč všetkými predmetmi a disciplínami kurikula rôzne témy a zručnosti v dvoch hlavných bodoch: tie, ktoré sú súčasťou medzipredmetového učenia a integrovaného učenia, ktorý očakáva kombinovanie kurikula z viac ako jedného predmetu v jednej vyučovacej hodine. Predpokladá sa, že pedagógovia z praxe budú plánovať programy tak, aby zahŕňali vzdelávanie v tých oblastiach, ktoré budú rozhodujúce pre edukantov pri orientácii vo svete a budú výborne pripravení na najžiadanejšie zručnosti budúcnosti definované World Economic Forum. Ak nemáme vyšpecifikované základné učivo, môže to byť reálne?