Kaucie a depozity z hľadiska dane z pridanej hodnoty - Mintál, Ján
Kaucie či depozity majú v rámci podnikateľských obchodných vzťahov charakter zabezpečovacieho prostriedku. Obecne sa pod zabezpečením záväzku rozumie súhrn právnych prostriedkov, ktorých použitím si veriteľ vytvára najnutnejšie predpoklady na uspokojenie pohľadávky v prípadoch, keď dlžník svoj dlh včas nesplní. Preddavok verzus finančná zábezpeka. Zábezpeky v európskej judikatúre.