Regional Product in the System of EU, Polish and Slovak Law - Żuchowska-Grzywacz, Monika
Článok predstavuje analýzu predpisov na ochranu regionálnych a tradičných výrobkov v Európskej únii a vo vnútroštátnych právnych predpisoch Poľska a Slovenska. Upozorňuje na systém zemepisných označení v EÚ, ktorý poskytuje právnu ochranu produktom s jedinečnými vlastnosťami ich geografického pôvodu. Pojednáva o tom, ako sa tieto nariadenia implementujú v Poľsku a na Slovensku, kde sa miestne predpisy musia prispôsobiť požiadavkám EÚ, čo niekedy predstavuje problém pre výrobcov.