Dane v roku 2025 alebo ako sa zorientovať v aktuálnom daňovom labyrinte - Jašurková, Katarína
Konsolidačný zákon priniesol viaceré zmeny aj do dane z pridanej hodnoty. Článok približuje najvýznamnejšie zmeny v zákone o DPH v roku 2025 podľa jednotlivých oblastí: finančný lízing v roku 2025, nový hodnotový limit zjednodušeného dokladu, bezodplatné dodanie a odvod DPH v roku 2025, investičný majetok a úprava odpočítanej dane, nové pravidlá registrácie k DPH, odpočet DPH pri nadobudnutí tovaru z Európskej únie, malý podnik a DPH, sadzba DPH v roku 2025 a ďalšie. Zmeny v zákone o dani z príjmov v roku 2025.