Design of a Robotic Workstation in the Company - Malega, Peter
Automatizácia robotických procesov sa využíva v rôznych oblastiach ľudskej činnosti na zavádzanie rýchlejších a bezpečnejších procesov prostredníctvom znižovania rizík alebo chýb, ako aj zvyšovania produktivity. Nárast jeho využívania a významu si vyžaduje čoraz účinnejšie metódy riešenia tohto problému. Robotické pracoviská slúžia ako prostriedok na dosiahnutie vysokej spoľahlivosti, efektívnosti, presnosti výroby a krátkych cyklov. Ich nepopierateľná výhoda spočíva v plnení úloh, ktoré sú pre človeka fyzicky alebo ergonomicky náročné. Dobre navrhnutá robotická pracovná stanica vedie k zníženiu výrobných nákladov, skráteniu výrobných časov a rýchlej návratnosti investovaných zdrojov.