Budoucnost pracovněprávního soudnictví v České republice - Morávek, Jakub
Príspevok je zameraný na všeobecné predpoklady dobrého súdnictva. Konkrétne autor poukazuje na existujúce problémy a nedostatky českej justície, ako je dĺžka riadenia, nekonzistentnosť rozhodovania či nedostatočná erudícia. Na to pojednáva o jednotlivých podmienkach, možnostiach a opatreniach, ktorými by bolo možné dosiahnuť zlepšenie (predpoklady pre výkon funkcie sudcu, špecializácia, vzdelávanie, zapojenie laického prvku a pod.).