Poskytnutie daňovej úľavy daňovému subjektu - Hrtánek, Ladislav
Príslušný správca dane môže rozhodnúť o poskytnutí daňovej úľavy daňovému subjektu. Daňový subjekt si musí podať žiadosť, ktorá musí byť doložená dôkazmi, ktoré odôvodňujú jej opodstatnenosť. O poskytnutí úľavy na dani vydáva správca dane rozhodnutie, ktoré musí byť daňovému subjektu riadne doručené a musí obsahovať obligatórne obsahové náležitosti dané právnou úpravou.