Features of the Foreign Policy of Hungary and the Visegrad Countries - Nyilas, Laura
Cieľom štúdie je preskúmať meniace sa vnímanie vonkajších vzťahov krajín Vyšehradskej štvorky v súčasnom bezpečnostnom prostredí s osobitným zameraním na Maďarsko. Štúdia si kladie za cieľ spochybniť vnímanie odlišnosti skupiny vrhnutím svetla na prítomnosť spoločných partnerov v ich externých kontaktoch, a to bez ohľadu na nedávne obvinenia, ktoré poukazujú na nezhody v spolupráci Vyšehradskej skupiny a dokonca spochybňujú samotnú existenciu skupiny. Identifikáciou spoločných a významných partnerov vo vonkajších vzťahoch, či už kolektívne alebo oddelene, sa štúdia snaží ilustrovať spoluprácu a orientáciu každej krajiny na Východ alebo Západ, s osobitným zameraním na pozíciu Maďarska v tomto smere. Cieľom štúdie je tiež podporiť hypotézu, že títo spoloční strategickí partneri môžu poskytnúť cenné poznatky o budúcom smerovaní Vyšehradskej spolupráce. Štúdia prostredníctvom analýzy poskytuje komplexný obraz o vonkajších vzťahoch krajín Vyšehradskej štvorky a ich vplyve na regionálnu spoluprácu a bezpečnosť, ilustruje spoluprácu a zdôrazňuje postavenie Maďarska v medzinárodnom svetovom poriadku.