Osobný kontakt a zdroj informácií o duševných poruchách ako dôležitý faktor ovplyvňujúci postoj spoločnosti voči osobám s duševnými poruchami: Výsledky celonárodného reprezentatívneho výskumu na Slovensku - Molnárová Letovancová, Katarína
Postoje v spoločnosti voči osobám s duševnými poruchami na Slovensku zameriavajúcich sa na oblasť vplyvu osobného kontaktu a vplyvu zdroja informácií na dané postoje. Výsledky výskumu ukázali, že existujú štatisticky významné rozdiely v postojoch voči osobám s duševnými poruchami ako aj od zdroja informácií o duševných poruchách. Potvrdenie vplyvu osobného kontaktu a získavania informácií o téme duševného zdravia z relevantných zdrojov na postoj je zásadné nie len ako informácia využiteľná pre tvorbu efektívnych anti-stigma kampaní, ale zároveň poukazuje na potrebu rozširovania a budovania komunitných služieb a služieb založených na osobnom kontakte, ktoré v súčasnosti výrazne absentujú v systéme starostlivosti o duševné zdravie. Výsledky taktiež nepriamo potvrdzujú, aké dôležité je témy duševného zdravia zahrnúť aj do prípravy budúcich sociálnych pracovníkov.