Shkola - masterskaja chelovechnosti (Jan Amos Komenskij) informacija - impressija kak istochnik poznanija i sredstvo formirovanija lichnosti uchashchegosja pri izuchenii russkogo jazyka kak inostrannogo - Bujnak, Milan
V príspevku sa zaoberáme digitálnym spracovaním témy Škola a vzdelávanie v aktualizácii slovenských národných kultúrnych učebníc ruského jazyka od autorov E. Kollárovej a L. B. Trushina -Vstrechi s Rossiyey. Na základe syntetickej výtvarnej kultúry využívame asociatívnu auru informačno-dojmu, aby sme pre študentov pripravili obohacujúci, zážitkový kognitívny materiál v dialógu kultúr.