"Proglas" Evy Kristinovoj - slovatsko-russkaja metodicheskaja reminiscencija - Bujnak, Milan
Článok sa zaoberá cestou od zážitku-dojmu k informácii a od informácie k zážitku-dojmu, ktorá vyžaduje od skúseného učiteľa individualitu, aby so svojím žiakom nadviazala kultúrny dialóg. V súlade s touto filozofiou ponúkame čitateľom slovensko-ruskú metodologickú transformáciu hodiny ruštiny ako cudzieho jazyka, ktorá pozostáva z piatich častí – príbehu, aktuálnosti, porovnávania – pomocou slovensko-ruského porovnávacieho plánu, atraktívneho názvu knihy (článku) a názorných detailov.