Slovakija na puti kul'turologičeskoj mysli – sovremennye metody i tehnologii prepodavanija russkogo kak inostrannogo - Borisova, Ekaterina, 1971-
Tento článok pojednáva o tom, ako Asociácia rusistov Slovenska – nezávislá kultúrna organizácia s odborným zameraním na štúdium ruského jazyka, ruskej literatúry a kultúry – realizuje filozofiu cudzojazyčného vzdelávania a rozvoja kultúrneho myslenia v rámci metodickej pomoci slovenským rusistom s využitím moderných metód a technológií výučby cudzieho jazyka.