Význam a výhody implementácie ESG prístupov pre dlhodobú udržateľnosť podnikov - Roštek, Naďa
ESG označuje environmentálne, sociálne a riadiace faktory, ktoré sú kľúčové pre dlhodobú udržateľnosť podnikania. Tento prístup presadzuje integráciu ekologických, spoločenských a riadiacich aspektov do podnikových stratégií s cieľom minimalizovať negatívne dopady a podporovať zmysluplné aktivity. Výhody ESG pre podniky zahŕňajú zlepšenie reputácie, získavanie lojálnych zákazníkov, prístup k výhodnejšiemu financovaniu a posilnenie konkurencieschopnosti. Implementácia ESG prístupov môže predstavovať konkurenčnú výhodu, čo dokazuje množstvo úspešných príkladov z praxe. Aj malé podniky môžu dosiahnuť významné benefity prostredníctvom postupných, cielených krokov v oblasti udržateľnosti.