Iránska islamská republika a Saudská Arábia: medzi politikou ideológie a pragmatizmom - Dančo, Ján, 1996-
Poukázanie na hlavné motívy, ktoré zásadne ovplyvnili vývoj bilaterálnych vzťahov medzi Saudskou Arábiou a Iránom od roku 1979. Výsledky ukazujú, že sa striedali obdobia pragmatizmu a ideológie v rozvoji iránsko-saudských vzťahov. Na základe výsledkov je zrejmé, že aj keď sa konštruktívne prístupy v rôznych časoch vrátili medzi politické nástroje lídrov oboch krajín, je to stále otázka ideológie, ktorá sa formovala, formuje a bude formovať vzťah medzi Iránskou islamskou republikou a Saudskoarabským kráľovstvom.