Optimalizace investic do bezpečnosti na železnici - Čáp, Jan
Správa železnice je rozsiahlou oblasťou, do ktorej spadá aj úsek bezpečnosti na železnici samej, vrátane budov a objektov. Jednou z oblastí, ktorá si zalúži svoju pozornosť, je oblasť ochrany tzv. mäkkých cieľov, ktoré sú v ohrození v otvorených priestoroch v správe železníc. Autor predkladá čiastkové zistenie pilotného výskumného projektu na optimalizáciu investícií do bezpečnosti na železnici. Urobený je historický pohľad do nedávnej minulosti, kedy aj v tejto oblasti došlo k významným zmenám, s návrhmi možných riešení.