Návrh evropské úpravy smlouvy o prodeji - Novotný, Jiří
Návrh nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o spoločnej európskej právnej úprave predaja zlepšiť podmienky na vytvorenie a fungovanie vnútorného trhu poskytnutím jednotného súboru pravidiel zmluvného práva. Tieto pravidlá navrhovala Únia používať na cezhraničné transakcie týkajúce sa predaja tovaru, dodania digitálneho obsahu a poskytovania súvisiacich služieb. Návrh bol však Komisiou v roku 2020 stiahnutý z prerokovania v Európskom parlamente. Niektorými konkrétnymi pravidlami spoločnej európskej právnej úpravy predaja, rovnako ako dôvody, prečo bol následne návrh stiahnutý z prerokúvania, sa zaoberá nasledujúci článok.