Premena obchodných spoločností z pohľadu zdaňovania a účtovania - Boráková, Lucia
Premeny obchodných spoločností upravuje od 1. marca 2024 zákon č. 309/2023 Z. z. S ohľadom na charakter premien obchodných spoločností a družstiev a ich ekonomické dôsledky je vhodné a žiaduce poukázať na vybranú právnu úpravu obsiahnutú v: zákone o účtovníctve, dani z príjmov a zákone o dani z pridanej hodnoty.