Platenie preddavkov na daň z príjmov právnickej osoby od 1. 1. 2025 - Jakubovie, Sidónia
Preddavok na daň je povinná platba na daň, ktorú je povinný platiť daňovník v priebehu zdaňovacieho obdobia, kedy ešte nie je známa skutočná výška dane za toto zdaňovacie obdobie. Ustanovenie § 42 ZDP bolo ostatnýkrát novelizované zákonom č. 309/2023 Z. z. Od 1. januára 2025 do (predĺženej) lehoty na podanie daňového priznania za rok 2024 právnická osoba pri platení preddavkov vychádza z daňového priznania za rok 2023.