Driving Economic Inclusion: Analyzing the Participation of Individuals with Disabilities - Malecka, Joanna
Cieľom štúdie bolo analyzovať ekonomickú aktivitu jednotlivcov so zdravotným postihnutím v mikro, malých, stredných a veľkých podnikoch v Poľsku. Výsledky prieskumu naznačujú preferenciu podnikov bez vysokého podielu zdravotne postihnutých zamestnancov. Faktory ovplyvňujúce participáciu postihnutých jednotlivcov na pracovnom trhu zahŕňajú vek, vzdelanie a profesionálnu aktivitu. Zlepšenie systému by malo brať do úvahy veľkosť spoločnosti, úroveň postihnutia, nástroje hodnotenia práce a využívanie pracovných koučov.