Daňový bonus na zaplatené úroky - Gášpárová, Eva
Daňový bonus na zaplatené úroky predstavuje jednu z foriem daňového zvýhodnenia pri splácaní úverov na bývanie, pričom jeho právny rámec upravuje zákon o úveroch na bývanie v z. n. p. Tento mechanizmus umožňuje zníženie daňovej povinnosti daňovníka, čím podporuje dostupnosť financovania bývania prostredníctvom bankových úverov. Článok opisuje súvislosti s daňovým bonusom na zaplatené úroky sa podľa zákona o dani z príjmov.