Neporiadny dodávateľ – obhajoba daňových nákladov - Pastierik, Vladimír
Priblíženie daňovej obhajoby v prípade, ak odberateľ kúpil tovar od dodávateľa (tuzemský obchod) a pri kontrole dane z príjmov u odberateľa daňový úrad zistil, že dodávateľ medzitým zanikol zlúčením a právny nástupca je nekontaktný, preto nie je k dispozícii jeho účtovníctvo na krížovú kontrolu. Dodávateľ nepodal priznanie k dani z príjmov a daňový úrad dorubil odberateľovi rozdiel dane z príjmov právnickej osoby.