Manažérske prístupy k riešeniu spôsobu riadenia bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci - Farárik, Pavol
Jednou z povinností zamestnávateľa je sústavné zaisťovanie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci pre zamestnancov. Vykonávanie tejto povinnosti musí byť riadené. Konkrétny právny rámec pre riadenie zaisťovania BOZP nie je stanovený. Rámcovú povinnosť na prijatie vhodného spôsobu riadenia BOZP ukladá zamestnávateľovi § 147 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z.n.p. Nezastupiteľnú úlohu v stanovení spôsobu riadenia má vrcholový manažment. Je na ňom, aký spôsob riadenia BOZP zavedie. Vhodné je zavedenie systémového riadenia BOZP. Článok sa zaoberá najmä úlohami manažmentu pri zavedení systémového riadenia BOZP.