Post-Pandemic Inflation Dynamics: a Comparative Study of the Fiscal Theory in the Czech Republic and France - Makovský, Petr
V období po roku 2021 stredná Európa zápasí s trvalo vysokou mierou inflácie, čo spochybňuje účinnosť konvenčných nástrojov menovej politiky. Cieľom tejto štúdie bolo objasniť túto komplexnú dynamiku a ponúknuť pohľad na efektívnosť fiškálnych stratégií v prostredí, kde sa konvenčné menové politiky javia ako čoraz neadekvátnejšie.