User Cost of Housing Analysis of the German Real Estate Market - Balz, Felix Florian
Táto štúdia sa zaoberá vývojom nemeckého realitného prostredia, ktoré v rokoch 2009 až 2022 zaznamenalo neustály rast cien. Dôvodom bol skutočný nadmerný dopyt, nedostatočná ponuka a priaznivé podmienky financovania. V priebehu roka 2022 úrokové sadzby hypoték po historicky dlhom období nízkych úrokových sadzieb rástli. Cieľom tejto štúdie je najmä posúdiť, či finančná výhoda vlastníctva domu zostáva silná. Cieľom je určiť relatívnu atraktivitu vlastníctva domu v porovnaní s prenájmom vo všetkých 401 nemeckých okresoch a nezávislých mestách.