"Budúcnosť vodného hospodárstva je v našich rukách. A ja si to uvedomujem." - Bocák, Marián
Mohlo by sa zdať, že ide o prázdne slová, či falošnú nádej po skúsenostiach z nedávnej doby, keď bolo vodné hospodárstvo na Slovensku na okraji záujmu životného prostredia. Bolo to obdobie, v ktorom si celý svet uvedomoval naliehavosť výstavby nových vodných stavieb pre potreby zabezpečenia vody pre obyvateľov a ochranu miest pred povodňami, zatiaľ čo u nás ich mali v pláne búrať. O tom, že s prinavrátením vážnosti nielen vodnému hospodárstvu to myslí vážne sa porozprávame s podpredsedom vlády SR a ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom.