Correlation Between Wages and House Prices: an Analysis of Regional Differences in the Czech Republic - Crnadak, Oskar
Trh s nehnuteľnosťami v Českej republike vykazuje výrazné rozdiely medzi regiónmi, najmä pokiaľ ide o vplyv ekonomických faktorov, ako sú mzdy, na ceny nehnuteľností. Mzdy sú jedným z kľúčových determinantov cien nehnuteľností, no ich vplyv sa môže v jednotlivých regiónoch a v čase líšiť. Je dôležité ďalej pochopiť dynamiku medzi mzdami a cenami nehnuteľností na regionálnej úrovni. Táto štúdia zisťuje, či a ako sa mení vplyv miezd na ceny nehnuteľností medzi regiónmi a ako sa mení v čase.