The Value of Social Positioning Inside a Forensic Psychiatry Service. An Ethnographic Account from a Residence for the Execution of Security Measures (REMS) - Campagna, Amalia
V roku 2015, po zatvorení súdnych psychiatrických nemocníc, talianska NHS spustila prevádzku nových forenzných zariadení: rezidencií pre výkon bezpečnostných opatrení (REMS). V zariadeniach REMS pracujú zdravotnícki pracovníci na rehabilitácii osôb, ktoré spáchali trestné činy a ktoré boli posúdené ako spoločensky nebezpečné a duševne choré. V tomto príspevku sa na základe etnografického projektu v rámci REMS v severnom Taliansku skúma, ako zdravotnícki pracovníci vyvažujú svoju úlohu v oblasti starostlivosti s požiadavkami na sociálnu kontrolu, ktoré kladie táto inštitúcia.