To Care and to Control? Lights and Shadows in Empowerment Processes with Women in Violent Relationships - Toffanin M., Angela
Na základe výskumu talianskeho systému prevencie rodovo podmieneného násilia páchaného mužmi na ženách (VAW), ktorý sa uskutočňuje od roku 2018, sa v článku rozoberajú niektoré „osvedčené postupy“ starostlivosti, konkrétne tie, ktoré feministické centrá podporujúce osoby, ktoré prežili násilie, rámcujú ako „metodiky vzťahov so ženami“. Avšak aj v týchto opatreniach starostlivosti sú zjavné rozmery kontroly a mocenských vzťahov, ktoré sú zakotvené v neistote práce v oblasti starostlivosti pre profesionálov, ako aj v niektorých situáciách viacnásobnej zraniteľnosti, ktorú zažívajú ženy, ktoré prežili násilie, najmä ak ide o ekonomickú neistotu a kultúrne rozdiely.