Cifrovoj učebnik v praktike obučenija rki: pro et contra - Markova, Elena, 1960-
Článok pojednáva o výhodách a nevýhodách digitálnych učebníc ruštiny ako cudzieho jazyka, ktoré sa objavili. Zaznamenávajú sa ich široké schopnosti pri navrhovaní cudzieho kultúrneho prostredia, pri realizácii tézy „jazyk cez kultúru a kultúra cez jazyk“, pri realizácii skutočného dialógu kultúr, zabezpečení maximálnej vizualizácie zahrnutím videa, televízie, rádia, filmu, fotomateriálov a spoliehaním sa na rôzne kanály vnímania informácií, pri výchove esteticky rozvinutej osobnosti. Na druhej strane sa v digitálnych učebniciach často prejavuje oslabenie pozornosti k jazyku, fonetike a písaniu, k rozvoju procesov pamäti a zapamätania, nedostatok cvičení formujúcich jazykové zručnosti a rečové schopnosti, kontrolné a meracie materiály, slovníkové tezaury. Na základe porovnania digitálnych komplexov slovenských a bieloruských metodikov autor identifikuje spôsoby, ako vylepšiť najnovší žáner náučnej literatúry.