Analýza prieskumového konania národných prihlášok ochranných známok za rok 2020 vo vzťahu k právnemu zastupovaniu - Hupka, Dušan
Cieľom článku je zhodnotiť vplyv právneho zastupovania na úspešnosť konania so zameraním na obhájenie záujmov prihlasovateľov v odpovediach na úradom odoslané výzvy na odstránenie skutočností brániacich zápisu do registra. Vo vzťahu k právnemu zastupovaniu prihlasovateľov bolo s využitím internej databázy Inventio analyzovaných 2 957 konaní o národných prihláškach ochranných známok podaných v roku 2020. Na základe stavu prihlášok ku dňu vyhodnocovania 30. 6. 2021 boli sledované početnosti prihlášok ochranných známok podľa ich druhu, právneho zastúpenia a frekvencie výziev na odstránenie formálnych nedostatkov alebo vecných prekážok.