Representation of Female Entrepreneurs in Slovakia - Brušková, Barbora, 1996-
Cieľom tohto článku je poskytnúť komplexnú analýzu zastúpenia podnikateliek na Slovensku, identifikovať kľúčové štrukturálne, legislatívne a sociokultúrne bariéry vstupu a navrhnúť opatrenia na zmiernenie týchto výziev. Osobitná pozornosť sa venuje faktorom, akými sú rodové stereotypy, regulačné podmienky a podporné mechanizmy pre rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Zistenia tejto štúdie môžu prispieť k rozvoju efektívnych politík zameraných na podporu podnikania žien a podporu inkluzívnejšieho podnikateľského prostredia na Slovensku a v širšom európskom kontexte.