Evropa i Česko musí masivně investovat do elektrických distribučních sítí
Európske distribučné siete je nutné naliehavo modernizovať, aby umožnili elektrifikáciu dopravy, vykurovania a priemyslu, integráciu obnoviteľných zdrojov a aby odolávali častejším extrémnym výkyvom počasia a kybernetickým hrozbám. Zo štúdie združenia Eurelectric nazvanej Grids for Speed vyplýva, že investície do distribučných sietí by sa v rokoch 2025 až 2050 mali zvýšiť z priemerných 33 miliárd eur na 67 miliárd ročne.