Miestny poplatok za rozvoj 10 rokov po jeho prijatí - Siminská, Eva
Zákon č. 447/2015 Z. z. o miestom poplatku za rozvoj a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „zákon o miestom poplatku za rozvoj“), na základe ktorého môžu obce miestny poplatok za rozvoj vyrubovať, bol schválený už 20. novembra 2015 a prvé poplatky obce vyrubili v roku 2017. Od jeho schválenia uplynie 10 rokov a postupom času sa zabúda na dôvody jeho prijatia. ešte väčším problémom je, že sa mení charakter poplatku na daň.