Unravelling Risk Factors in Turkish wheat in a Changing Global Landscape - Guldal, Huseyin Tayyar
Táto štúdia komplexne skúma mnohostranné rizikové faktory ovplyvňujúce produkciu pšenice medzi tureckými farmármi s cieľom prehĺbiť pochopenie toho, ako tieto faktory formujú vnímanie farmárov a rozhodovacie procesy. Pomocou modelovania štrukturálnych rovníc (SEM) sme analyzovali súhru problémov súvisiacich s klímou (F1), dynamiky trhu (F2) a vonkajších udalostí (F3), ako je COVID-19 a vojny, spolu so sociálno-demografickými faktormi, ako sú vzdelanie, príjem a vlastníctvo pôdy.