Micro-Data Efficiency Evaluation of Agricultural Companies: The Case of Germany and Neighbouring Countries - Nowag, Kevin
Táto štúdia využíva mikrofinančné údaje na skúmanie efektívnosti poľnohospodárskych podnikov v Nemecku a jeho susedných krajinách. Cieľom štúdie je predstaviť model pre sektor poľnohospodárstva a vykonať analýzu efektívnosti s využitím týchto údajov, interpretovať výsledky so špecifickými znalosťami v riadení poľnohospodárskeho podniku. Bola stanovená technická aj alokačná efektívnosť a spoločnosti boli zoradené. Boli analyzované možné korelácie medzi veľkosťou firmy meranou obratom a zistenou efektívnosťou.