Professional Training Of Foreign Students In The Digital Era With The Focus On Differences In Cultural And Academic Conventions - Pozdnyakova, Alina Aleksandrovna
Účelom štúdia je vyvinúť prístupy k vytvoreniu modelu digitálnej platformy, ktorá zohľadňuje špecifiká zahraničného kontingentu ruskej univerzity a zabezpečuje prípravu zahraničných občanov na zvládnutie vzdelávacích programov v ruštine. V článku bola použitá široká škála výskumných metód, medzi ktoré patrí: 1) analýza vedeckej a vedecko-metodologickej literatúry o výskumnom probléme, najmä z hľadiska konsolidácie zdrojov na prípravu zahraničných uchádzačov; 2) analýza možností existujúcich internetových zdrojov prispôsobených na prípravu cudzincov na vzdelávanie v nových podmienkach; 3) analýza existujúcich programov prípravy študentov na zvládnutie vzdelávacích programov v cudzom jazyku; 4) analýza existujúcich programov sociálno-kultúrnej adaptácie cudzincov; 5) analýza globálnych štatistických údajov týkajúcich sa skúmaného problému; 6) analýza empirických údajov (výsledky prieskumov zahraničných študentov a rozhovorov s učiteľmi pripravujúcimi cudzincov v preduniverzitnej fáze).