Development, Reforms, and Challenges of Japan's Digital Economy - Shi, Jiandong
Japonská digitálna ekonomika, štvrtá najväčšia na svete, prešla výraznou transformáciou. Tento článok skúma jeho vývoj od raných fáz až po súčasnú digitálnu éru, pričom zdôrazňuje pokroky v infraštruktúre a príspevky globálneho obchodu. Napriek pokroku čelí Japonsko výzvam, ako je starnutie populácie, nedostatok digitálnych talentov a pomalá digitálna transformácia. Cieľom nedávnych vládnych reforiem pod vedením Kishida je zvýšiť konkurencieschopnosť a preklenúť rozdiely s poprednými digitálnymi ekonomikami, ako sú USA a Čína. Pokračujúce investície a politická podpora sú kľúčové pre udržanie rastu a riešenie týchto výziev.