Participace dítěte v kontextu kolizního opatrovnictví - Chrenková, Monika
Súčasný stav uplatňovania participačných práv detí, konkrétne zisťovania názoru dieťaťa v súdnom konaní o zverenie dieťaťa do starostlivosti v súvislosti s rozvodom alebo rozchodom rodičov v Českej republike. Zistenia zohrávajú dôležitú úlohu vo vzťahu k sociálnej práci, najmä k úlohe kolíznych opatrovníkov orgánu sociálnoprávnej ochrany, ktorí zisťujú najmä názor dieťaťa v týchto súdnych konaniach.