The Role of Self-Education in Developing ICT Skills for the Evolving Digital Economy - Bolek, Vladimír, 1988-
Primárnym cieľom je analyzovať dôležitosť sebavzdelávania v IKT pre študentov vysokých škôl, preskúmať ich názory na neustále vzdelávanie a rozvoj IKT zručností. Výskum sa zameriava na študentov bakalárskeho a postgraduálneho štúdia, skúma ich angažovanosť v samovzdelávaní a jeho vplyv na ich IKT kompetencie. Ako výskumný nástroj bol použitý dotazník s metódou nenáhodného výberu vzoriek na zber údajov. Pokročilé štatistické metódy, vrátane kvantitatívnej analýzy a deskriptívnej štatistiky, sa použili na hodnotenie účasti študentov na samovzdelávaní v oblasti IKT a jej vplyvov na rozvoj ich zručností.