Mzdové zvýhodnenia za prácu v roku 2025 - Mičudová, Tatiana
Prvý január tohto roku so sebou priniesol aj zvýšenie minimálnej mzdy. Mechanizmus určenia minimálnej mzdy upravuje zákon č. 663/2007 Z. z. o minimálnej mzde v znení neskorších predpisov. O výške minimálnej mzdy pre nasledujúci rok rokujú zástupcovia zamestnávateľov spolu so zástupcami zamestnancov. V prípade, že dospejú k dohode v termíne do 15. júla, je suma mesačnej minimálnej mzdy určená ich dohodou, ktorú následne predložia Ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny SR, a to v termíne do 31. júla.