Ženy na trhu práce na Slovensku a vo verejnom živote v porovnaní s krajinami Európskej únie - Čičváková, Emília
Problematikou postavenia slovenských žien sa Štatistický úrad Slovenskej republiky zaoberá vo viacerých oblastiach. Cieľom článku je opísať a analyzovať faktory ovplyvňujúce postavenie žien v spoločnosti na Slovensku, predovšetkým na trhu práce, v oblasti odmeňovania za prácu a vo verejnom živote a porovnať ich s vývojom v krajinách Európskej únie. Článok sa zaoberá aj mierou úspešnosti žien vo voľbách do Európskeho parlamentu, národného parlamentu a do orgánov samosprávy obcí, miest a krajov v SR.