Agenda 2023 na Slovensku - Fričová, Iveta
Príspevok vysvetľuje podstatu Agendy 2030, stručne sa venuje jej histórii od jej schválenia v roku 2015 Valným zhromaždením OSN až po súčasnosť. Zameriava sa na kľúčové uznesenia, ktoré formovali jej implementáciu na Slovensku, monitorovacie správy, ktoré poukázali na dôležitosť implementácie Agendy 2030 pre udržateľný rozvoj na Slovensku a upriamuje pozornosť na účasť Slovenska na pôde OSN v rámci prezentácie Dobrovoľnej národnej správy. Opisuje rozsah pokrytia údajmi na globálnej aj národnej úrovni a súčasne dáva do pozornosti vlastnú webovú stránku Štatistického úradu Slovenskej republiky o Agende 2030.