Časové rozlíšenie nákladov a výnosov - Kolembus, Anton
Pre vznik nákladov je rozhodujúci časový okamih ich vzniku, keď ku spotrebe skutočne došlo. To isté platí aj pre výnosy. Náklady a k nim súvisiace výdavky, výnosy a k nim súvisiace príjmy, môžu vznikať časovo rôzne od seba. Je preto dôležité rozlišovať medzi jednotlivými pojmami, nakoľko každý pojem znamená niečo iné.