Market Entry Strategy and Export Destination in the Spanish Wine Industry - Serrano, Raul
Tento článok analyzuje stratégiu vstupu na trh španielskych vinárstiev a ich cieľových trhov. Na tento účel sa analyzovalo prispôsobenie kanálov. Novým aspektom tohto výskumu je využitie exportov na úrovni vinárstva, pričom vysvetlenie ich exportnej výkonnosti je založené na kombinácii interných rozhodnutí spoločností a charakteristík cieľových trhov vína v súlade s nákupnými zvyklosťami ich spotrebiteľov. Výsledky odhalili dôležitosť strategického prispôsobenia medzi vinárstvom a trhovou destináciou, aj keď dôležitosť prispôsobenia závisí od úrovne exportu. Úprava kanálov je teda dôležitá pre pravdepodobnosť exportu a intenzitu exportu.