Centrální banky světa: přehled měnové politiky a klíčových rozhodnutí
Centrálne banky hrajú kľúčovú úlohu v riadení ekonomík, pri udržiavaní cenovej stability a pri podpore ekonomického rastu. Každá z nich čelí špecifickým výzvam a prispôsobuje svoje stratégie aktuálnym ekonomickým podmienkam. To, aké konkrétne kroky podnikajú či už v rámci riadenia cenovej stability, ktorá následne ovplyvňuje vývoj HDP, či v rámci riadenia finančnej stability, podrobne zaznamenáva pravidelný Monitoring centrálnych bánk. Centrálne banky eurozóny. Federálny rezervný systém (FED) a Bank of England. Krajiny mimo EÚ s cielením inflácie. Centrálne banky EÚ mimo Eurozónu. Vývoj bilancií a hospodárenia centrálnych bánk.