How does Climate Shock Affect Technology Adoption in Rice Production? - Nguyen, Thai Phan
Cieľom štúdie je určiť vplyv šoku zo zmeny klímy, ako je sucho a záplavy, na rôzne technológie pri výrobe ryže vo Vietname. Táto štúdia využila panelové údaje VARHS (The Vietnam Access to Resources Household Survey) z rokov 2012 až 2018 a použila regresnú analýzu po aplikácii zhody skóre sklonu (PSM) na riešenie potenciálneho výberového skreslenia spôsobeného suchom a povodňovými šokmi. Zistenia ukázali, že domácnosti majú tendenciu používať vylepšenú škálu ryže a organických hnojív, pretože domácnosti trpia šokom zo sucha.